Implementați Cloud VPS cu un sistem de operare Linux într-un minut

Noua generație de VPS. Construite pentru performanță, flexibilitate și stabilitate

Scalabil și autogestionat

Implementați Cloud VPS cu un sistem de operare Linux într-un minut

Când achiziționați un VPS de la TopHost, puteți alege un șablon cu un panou de control preinstalat, pe care îl puteți instala cu câteva clicuri.

Centos
CentOS - (Community ENTerprise Operating System) se bazează pe codul sursă al Red Hat Enterprise Linux (RHEL). RHEL este un produs comercial, dar codul său sursă este disponibil publicului și este folosit de dezvoltatorii CentOS. Acest sistem de operare este dezvoltat și actualizat foarte rapid, dar, în același timp, rămâne fiabil și sigur. Mulți furnizori de găzduire și revânzători de găzduire virtuală aleg CentOS.

Centosstream

CentOS Stream este foarte asemănător cu CentOS. Acesta adună caracteristici noi înainte de distribuția RHEL. Furnizorii, care susțin în mod explicit CentOS și se preocupă de RHEL, vor susține și CentOS Stream. Pachetele src și debuginfo pentru CentOS Stream vor fi disponibile în mod constant. Aceasta îmbunătățește transparența și fiabilitatea dezvoltării RHEL. CentOS Stream primește actualizări mai mici, mai frecvente și testate temeinic. Are potențialul de a avea o comunitate de dezvoltare excelentă. Această platformă de dezvoltare este mai agilă decât cea anterioară.

Dezavantajul CentOS Stream.
Suportul pentru CentOS Stream este disponibil doar pentru 5 ani.
Există o mulțime de FUD-uri, îngrijorări și întrebări valabile în jurul anunțului CentOS Stream.

Migrarea la CentOS Stream, da sau nu?
Dacă v-ați decis să înlocuiți sistemul CentOS cu CentOS Stream, vestea bună este că procesul de actualizare este simplu. Știți cu siguranță despre importanța asigurării unei copii de rezervă a sistemului dumneavoastră. Așadar, nu uitați să faceți o copie de rezervă înainte de orice actualizare sau schimbare. Un program creat de echipa CentOS vă permite să eliminați automat depozitele și apoi să le adăugați pe cele din CentOS Stream.

Atunci când cumpărați un VPS de la noi, puteți alege un șablon cu un panou de control preinstalat, pe care îl puteți instala în câteva clicuri.

Ubuntu
Ubuntu - (numele se traduce din Zulu prin "umanitate") a câștigat simpatia multor profesioniști, deoarece oferă dezvoltatorilor și webmasterilor o versiune mai "prietenoasă" a Debian. Un număr mare de utilizatori și o dezvoltare stabilă au făcut din Ubuntu un jucător important pe piața de calculatoare Linux. Este un sistem de operare excelent pentru susținerea desktopurilor la distanță într-o rețea virtuală. Acesta combină securitatea, fiabilitatea și ușurința de utilizare.

Debian

Debian este, de asemenea, unul dintre cele mai populare sisteme de operare pentru VPS-uri, deoarece a fost unul dintre primele sisteme de operare bazate pe Linux. Reputația lui Debian a rămas ridicată de la lansarea sa în 1993 - datorită securității și stabilității acestui sistem de operare, creat de dezvoltatori profesioniști și foarte bine organizați (comunitatea proiectului Debian). Dacă vă descurcați bine cu liniile de comandă și apreciați puterea și securitatea unui sistem de operare, probabil că preferați Debian.

Almalinux

AlmaLinux este o distribuție Linux gratuită și cu sursă deschisă, axată pe stabilitatea pe termen lung, oferind o platformă solidă de calitate pentru producție. AlmaLinux OS este o clonă 1:1, compatibilă binar cu RHEL®, ghidată și construită de comunitate.  Este un sistem de operare pentru servere de nivel enterprise și o distribuție Linux stabilă, cu versiuni regulate.

La trecerea de la CentOS și alte derivate RHEL® la sistemul de operare AlmaLinux, nu sunt implicate nici cheltuieli și nici timp, spre deosebire de modul în care se face adesea transferul distribuțiilor.

Almacent

AlmaLinux vs. CentOS: sunt similare?
Asemănările dintre CentOS și AlmaLinux sunt mai multe decât diferențele lor. Așadar, da! Putem spune că sunt similare în general și în structură.

În timp ce CentOS și AlmaLinux au un termen de 10 ani pentru a primi actualizări de software, ambele sunt distribuții în aval de RedHat Enterprise Linux. Aceste două sisteme de operare sunt libere și sunt conduse de comunitate. De asemenea, CentOS și AlmaLinux urmează formatul RPM pentru gestionarea pachetelor, ceea ce crește valoarea de similaritate.

Este AlmaLinux o alternativă ideală pentru CentOS?
În timp ce proiectul CentOS este susținut de RedHat, fundația AlmaLinux este susținută de CloudLinux. Dar, așa cum am menționat, există câteva diferențe între CentOS și AlmaLinux. Dacă vă îngrijorează faptul că AlmaLinux este nou, trebuie să știți că nu numai că AlmaLinux a avut un start excelent, dar și că este similar cu ceea ce a fost CentOS și este similar cu versiunile stabile actuale ale RHEL. Așadar, AlmaLinux este o alternativă fantastică la RHEL și un înlocuitor solid pentru CentOS.

Alege pachetul care vă convine

Cu aceste planuri, experții noștri vor lucra pentru a avea grijă de sarcinile de monitorizare și performanță în timp ce vă concentrați asupra afacerii dvs.

Aveți nevoie de ajutor? Sunați-ne

+373 795-800-80

Scrie-ne: support@tophost.md